190219-skypeantartida-web
ESO

Connexió amb l’Antàrtida

19 febrer, 2019

En motiu del tema del musical, un centenar d’alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO han realitzat una videoconferència en directe amb la Base Científica Antàrtica “Gabriel de Castilla”.

Aquest dilluns 18 de febrer, els alumnes del pla d’Excel·lència de 5è i 6è de Primària i de 1r i 2n d’ESO han pogut assistir des del Saló d’Actes a una videoconferència en directe amb els científics i personal militar de la Base Antàrtica Espanyola "Gabriel de Castilla", ubicada a l'illa Decepció, a l'Antàrtida, a més de 13.000 km. de distància.

Un complicat front atmosfèric a la zona ha dificultat al principi la recepció correcta del so però més tard s’ha pogut restablir correctament la connexió i el alumnes han après detalls sobre el funcionament i manteniment de l’estació, la composició de l’illa volcànica on està localitzada la base i la diversitat de la fauna en el continent antàrtic, incloent la colònia de pingüins de Punta Descubierta, amb la que es realitza la Campanya d’Apadrinaments de Pingüins que està en marxa fins al proper 15 de març a través del link http://bit.ly/apadrinapingui

Els alumnes han pogut veure un parell de vídeos sobre l’entorn i tots els animals de l’illa, i una presentació on han descobert detalls sobre l’Antàrtida. Al final, amb el torn de preguntes, han pogut aclarir els seus dubtes. En aquesta estació científica hi viuen durant l’estiu austral, de novembre a mitjans d’abril, membres de la Campaña Antártica Española, formada per un grup de militars de l'Exèrcit espanyol de Terra i un grup de científics i investigadors de diferents organismes i universitats. S’hi realitzen investigacions de caràcter multidisciplinar: medi ambient, biodiversitat, biologia marina, geologia, climatologia, geologia, sanitat, etc. El personal militar se n’ocupa de què els científics puguin realitzar les seves tasques de manera segura i s’encarreguen de l’alimentació, el manteniment de la base, el moviments marítims per la costa antàrtica i desplaçaments en el gel i els glaciars, les telecomunicacions, medicina, etc.