Musical 2020
12 desembre, 2019
Aquesta setmana hem entrevistat Enric Bautista, el director del Musical de Bell-lloc, perquè ens expliqui els preparatius d’aquesta gran festa de final de curs.
[html format=”full_html” different_values=”0″ style_margin_top=”10″]
– Enric, hi ha cap novetat aquest curs pel que fa al Musical? Què ens pots explicar?
En primer lloc i a diferència de l’any passat en què vam anunciar que la nostra història estaria basada en l’expedició de Sir Shackleton a l’Antàrtida, hem decidit no revelar res de l’argument. Ara mateix, només els alumnes i personal docent que formen part de la Coral del musical coneixen el guió i les cançons que s’interpretaran.
Però una novetat realment important respecte a anys anteriors és la incorporació a l’equip de col·laboracions externes que ajudaran a obtenir un resultat més professional.
– Col·laboracions externes? Explica’ns una mica en què consisteixen.
Des de fa unes setmanes, cada dilluns i dimecres, un grup d’alumnes d’ESO reben una formació específica de dansa mitjançant un taller de ball dirigit per un coreògraf professional. Es tracta de l’Eduard Boada Esteve, antic alumne de Bell-lloc, que dirigeix l’E.B.E. Dance School, acadèmia de ball a la ciutat de Girona i amb la que participa amb grups de competició a concursos nacionals i internacionals. El taller està essent un èxit i els alumnes estan molt engrescats i interessats en millorar les seves aptituds de dansa, que els ajudaran a realitzar coreografies més complexes.
En l’àmbit musical també hem comptat amb l’ajuda i assessorament vocal de Gemma Coma Alabert, reconeguda mezzosoprano gironina, que actualment està treballant per a òperes al Teatro Real de Madrid i al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, com podeu seguir en el seu web oficial. Ja l’any passat ens va donar unes pautes de treball en la interpretació vocal que ens van ser de gran ajuda per a la preparació de les cançons.
– Aquest curs també hi ha tants alumnes interessats a participar-hi?
Aquest any hem incrementat el nombre d’alumnes de l’ESO interessats a participar-hi en un 13,4%. També tenim més participants a la coral, que està formada per 27 alumnes i 21 membres del personal docent i personal d’administració i serveis del col·legi. Estem molt contents de poder comptar cada cop més amb més incorporacions, ja sigui com a voluntaris per a cantar o bé oferint-se per a fer el que calgui per al projecte.
– A banda de ser la festa final del col·legi, quins objectius educatius creus que es treballen en l’elaboració del Musical?
El musical per descomptat que ajuda els alumnes a explorar vessants artístiques com l’expressió corporal i l’educació musical i rítmica però també els ensenya a treballar en equip en un projecte comú que integra alumnes de totes les edats i cursos de l’escola, millorant la seva interrelació personal i social. I no tot és cantar, interpretar o ballar una coreografia el dia de la representació. Enguany tenim molts alumnes interessats i apuntats ja per a participar en altres aspectes més interns de la organització com l’escriptura de lletres de les cançons o del guió, en la construcció de decorats, treballs més específics de la producció o fins i tot, per a la confecció del vestuari.
Això converteix el projecte en un treball cooperatiu d’una gran transversalitat.
També, en una cerca constant per a l’excel·lència i basant-nos en la experiència dels últims anys, hem intentat incorporar alguns canvis en la organització per a poder millorar molts aspectes. I en quant a la concepció de l’espectacle ens hem proposat alguns reptes, gens fàcils però que ens animen a treballar amb molt d’entusiasme.
– En quin moment de la preparació del Musical us trobeu?
El projecte neix el dia següent de la representació de Shackleton i amb les primeres reunions de l’equip els mesos de juny i juliol per a decidir l’argument i fer la selecció de les cançons. Aquesta tria per al musical d’enguany no ha estat gens fàcil perquè l’hem realitzat sobre un total de 112 cançons preseleccionades, que representaven més de 7 hores i mitja de música.
Actualment, estem treballant amb el Cor d’alumnes i personal del musical la interpretació de les 12 cançons definitives, amb la vista posada a finals de febrer, que és quan realitzarem la gravació. Estem acabant de donar forma a tota l’obra amb l’escriptura de les lletres i dels diàlegs. I com ja hem dit, també hem començat a preparar les coreografies.
Al gener tenim previst començar amb la direcció d’actors i ben aviat s’implicaran activament més alumnes en el projecte i també treballarem en el disseny artístic de l’escenografia, decorats i disseny d’il·luminació, vestuari i disseny de maquillatge i perruqueria. Com podeu veure, l’engranatge del musical requereix d’una coordinació de treball en equip molt interessant.
– I ja per acabar: ja teniu un títol triat?
(L’Enric riu) Més endavant donarem a conèixer més detalls i quin serà el títol definitiu. De moment, deixem-ho en “Musical 2020”, una experiència per als alumnes que esperem que tots pugueu gaudir el 15 de maig de 2020.
[/html]