Parlem, escoltem. La comunicació a l’Educació Infantil
17 gener, 2021
Des de ben petits, els infants es comuniquen de manera espontània amb les persones que tenen més properes ( expressen la gana, la incomoditat, l’alegria, el son, les ganes de jugar…)
A mesura que la seva ment es desenvolupa, l’infant adquireix noves necessitats comunicatives. La seva capacitat de representació progressa, la relació amb l’entorn esdevé més profunda, i s’amplia el seu domini comunicatiu amb el gradual desenvolupament del llenguatge verbal.
A les escoles, els mestres i totes les persones que hi treballem, brindem a cada infant la possibilitat d’ampliar les seves destreses comunicatives i representatives, d’interactuar de manera enriquidora amb altres adults que no formen part de la seva família.
El gest, el dibuix, la dinàmica corporal, la cançó, són actes de gran funcionalitat comunicativa que també contribueixen a fer evolucionar la comunicació.
Dominar diferents codis permet comprendre i utilitzar les diferents claus de la cultura.
Programar amb rigorositat l’adquisició del llenguatge de manera integrada a altres activitats fa que anem aconseguint els objectius i continguts previstos.
Un consell per casa? Parlar molt amb els vostres fills! I sobretot, escoltar-los amb paciència per ajudar-los a avançar.