La tardor a Bell-lloc

27 novembre, 2024

A Bell-lloc infantil ens agrada formar-nos curs rere curs de manera personalitzada, per un sentit de responsabilitat, professionalitat i rigor que ens ajuda de forma real a millorar la nostra tasca educativa i, per tant, als infants. 

Aquesta formació ens ofereix molt de retorn i ens inspira a preparar noves situacions d’aprenentatge significatives per as infants. L’escola és viva i l’educació està en constant renovació. És per això que l’equip de mestres d’infantil ens prenem la nostra pròpia formació com un dret i un deure que tenim i que compartim, hi posem significat i ho apliquem amb els infants.

Dit això, aquest nou curs ens hem reestrenat amb un projecte Girona que ens acosta a la realitat del nostre entorn. Parteix del centre d’interés de la tardor, de les fires de Sant Narcís, de la nostra casa. Amb el recurs educatiu setmanal del passeig científic ens acostem als elements de la tardor: castanyes, pinyes, fulles seques, cargols, ocells que piulen, cels que canvien, paisatges de colors terrosos, tot això ens obre els sentits i ens permet que seguim treballant a l’aula a través del joc simbòlic de vida pràctica, a través dels minimons i de les peces soltes. 

Les cases de l’Onyar amb els seus colors, les mosques de Girona, la Catedral… ens són més properes i curioses a través de les llegendes que estem descobrint. A principi de curs, després de les adaptacions de les primeres setmanes, va venir el Tarlà, ballarí i simpàtic com sempre, i ens va posar un repte: descobrir les llegendes de la nostra ciutat. 

Una situació d’aprenentatge que ens ha omplert d’il·lusió, motivació i que hem pogut aprofitar per treballar en profunditat aquesta temàtica específica.

Els aprenentatges de caire matemàtic, d’adquisició del llenguatge, de descoberta de l’entorn, són a l’etapa d’infantil totalment globalitzats i les activitats treballades als racons de l’aula ens afavoreixen la consolidació d’aquests aprenentatges i fer-los significatius en tot allò que fem.

Aprenem el comptatge, iniciem l’estadística, treballem la consciència fonològica, confegim paraules, descobrim les estacions de l’any… I amb tot això anem desenvolupant unes maneres de pensar creatives, reflexives, obertes a més preguntes. 

El voler saber més sobre un tema és un dels punts que més il·lusió ens fa com a mestres de l’escola. Perquè a l’escola inspirem l’educació i la descoberta, però vosaltres, pares i mares, a casa teniu tot un món de possibilitats per seguir ajudant i guiant la seva descoberta, una tasca fascinant!