Tecnocampus
6 juliol, 2017
Gran èxit del TecnoCampus amb rècord de participació. Aquest any hem realitzat tres centres d’interès: “Viatge al Centre de la Terra” pels alumnes de 4t de primària, “Salvem la Terra” pels de 5è i pels de 6è i ESO, “2030: Objectiu Mart”. Accés al blog del Tecnocampus
Un any més el TecnoCampus arranca en la seva tercera edició, a principis de Juliol amb un gran èxit, duplicant els participants respecte l’any anterior. Enguany hem preparat tres nivells ben diferenciats i hem aprofitat per crear tres centres d’interès des d’on treballem diferents aspectes de la tecnologia i la ciència. Pels més petits, els de 4t de primària, hem preparat el centre d’interès “Viatge al Centre de la Terra”; pels de segon nivell, els de 5è de primària “Salvem la Terra” i pels més grans, els de 6è i 1r i 2n d’ESO “2030: missió Mart”.
En tots els centres d’interès treballem la tecnologia des d’un punt de vista pràctic fomentant el joc i el treball cooperatiu sense deixar els aspectes de la tecnologia que són més fonamentals pel futur dels nostres fills.
Així treballem les energies renovables, el reciclatge, treballem amb materials estudiant-ne les diferents propietats, els robots i la programació, els drons, l’electrònica, el disseny en 3D, la impressió en 3D, la realitat augmentada…
També fomentem la recerca visitant organitzacions que treballen amb la tecnologia com ara: la robòtica al parc tecnològic de la UdG, el treball amb fang al Museu de Terrissa de Quart, els tallers científics a Can Moragues o la física al túnel del vent.
El TecnoCampus té una durada de dues setmanes, on la primera treballem aspectes de la tecnologia des dels diferents centres d’interès i amb diversos nivells i la segona setmana treballem la tecnologia des del punt de vista dels Tastets Tecnològics en varis nivells segons el grup i l’edat de cada alumne.
L’objectiu principal és fomentar un ús responsable de la tecnologia, aprenent a utilitzar-la per millorar el nostre benestar i que al mateix temps ens serveixi per passar-nos-ho bé treballant-la de manera cooperativa.
Podeu consultar el blog del TecnoCampus on podreu trobar tota la programació diària així com les fotografies de cada taller.