OBJECTIU: SÉ VEURE ELS ASPECTES POSITIUS DELS ALTRES
PER PENSAR-HI…
Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.
- De quina manera vetllem per mantenir l’amabilitat i la cordialitat a casa fins i tot en els moments que anem més estressats?
- Davant d’un maldecap o una contradicció, sé veure el sentit positiu de la situació? Quines estratègies tenim per mantenir la calma?
- Quan ens fan perdre la tranquil·litat amb un comentari, una actuació poc amable, ja sigui en una conversa amb familiars o amics, quina és la meva reacció? Com faig per no perdre la calma o per recuperar-la?
COM PODEM AJUDAR-LO?
Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.
- Davant del pessimisme del fill que veu que no pot enfrontar-se a un problema, recordar-li aquells moments on va treure endavant un problema similar. Per exemple: «L’altra vegada te’n vas sortir molt bé, segur que si t’hi poses ho aconseguiràs.»
- Davant d’aquelles tasques que li costa fer sol, acompanyar-lo i fer-ho junts. Per exemple: «Uf! Quines poques ganes de fer això! Vinga, fem-ho tots dos, serà més fàcil!»
- Procurar remarcar alguna cosa positiva que ens ha agradat d’ell o si més no que escolti un comentari positiu del pare o de la mare parlant d’ell. Per exemple: «Hauries d’haver vist que bé ha fet els deures».
- Expressar amb paraules les nostres emocions davant de les mostres d’estimació del nostre fill. Per exemple: «Avui venia enfadat/da de la feina i quan has vingut corrents a fer-me un petó m’he desenfadat».