OBJECTIU: ACCEPTO AMB VALENTIA LES CONSEQÜÈNCIES DEL QUE FAIG
PER PENSAR-HI…
Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de les fortaleses del caràcter en el qual participa el vostre fill.
- Quan he comès una equivocació com demano perdó al meu fill?
- Enfadar-se amb un mateix quan ens equivoquem és un senyal de supèrbia, de creure’ns tan bons que no tolerem que ens podem equivocar. Cal acceptar els nostres errors amb humilitat.
- De quina manera mostro la meva comprensió envers els errors dels altres? Com ho expresso?
COM PODEM AJUDAR-LO?
Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.
- Ensenyar-li com pot rectificar els seus propis errors. Per exemple, si ha deixat una joguina tirada per casa…
– en primer lloc expressar-li el nostre disgust: “M’ha disgustat molt trobar-me la teva joguina tirada per terra de qualsevol manera”
– en segon lloc manifestar les nostres expectatives: “Quan acabes de jugar amb les teves joguines espero que les tornis al seu lloc”,
– finalment li ensenyem com pot rectificar: “el que necessita ara aquesta joguina és que la deixin al lloc que li correspon”. - És important que els fills vegin com els seus pares es demanen perdó. Els sentiments que provoca una discussió entre els pares els afecta moltíssim.
- Si el nostre fill ens ha fet empipar de valent per una malifeta, convé que esperem a estar més tranquils abans de reprendre’l.