OBJECTIU: PRACTICO L'AUTOMOTIVACIÓ
PER PENSAR-HI…
Les següents preguntes poden ajudar-vos a reflexionar sobre algunes maneres de cooperar des de casa amb el programa de desenvolupament de competències en el qual participa el vostre fill.
- Com animem els nostres fills perquè també facin tasques que els exigeixen esforç?
- Els ajudem a entendre per què han de fer les coses?
- Som exemplars emprenent la nostra feina engrescats i motivats?
- Els nostres fills perceben que quan sorgeix un problema deixem les nostres feines o obligacions per atendre’l?
COM PODEM AJUDAR-LO?
Els següents suggeriments indiquen en quines tasques es fa necessària la implicació personal per part dels pares. L’objectiu dels temes proposats és mostrar les possibilitats de suport al vostre fill per al desenvolupament de la competència d’aquest mes.
- Quan expressi desànim per alguna cosa que li ha sortit malament, procura ser la memòria viva dels seus moments més inspirats. Per exemple, si avui ha tret un mal resultat de mates, recorda-li aquella nota extraordinària de fa uns dies.
- Parem atenció i mostrem respecte per la seva lluita personal especialment en les coses que no han sortit del tot bé. Si veieu que no se’n surt amb una tasca, enlloc de dir-li, “és molt fàcil, mira només has de fer això…” procura posar de relleu la dificultat “aquesta tasca és realment complicada, cal posar-hi els cinc sentits…“.
- No hem de posar-nos nerviosos quan els fills ploren, criden i fan rebequeries. Cal tractar aquestes situacions amb serenitat, procurant tranquil·litzar-los expressant en veu alta els seus sentiments (“caram, veig que estàs enfurismat”) i cercant així una conversa on pugui expressar objectivament el que li passa.
- Expliquem als nostres fills per quina raó sovint portem a terme tasques malgrat ens costin o ens desagradin.